Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Visszahang... MTI Panoráma

2011.01.30
Lélek és fa
Dátum: 2006. március 27., hétfő, 17:46
Lélekfák címmel, Pszichológia a művészet eszközeivel alcímmel különleges kiállítás nyílik csütörtökön Budapesten, a Westend Volvo szalonjában.

Neudl Erika újságíró, grafológus, a kiállítás szervezője elmondta, hogy 13 képző- és iparművész, virágkötő és fotós mintegy 30 alkotásával mondja el, hogy mit gondol a fárólról.

Ha egy emberrel pszichológiai tesztként fát rajzoltatnak, akkor a rajzoló öntudatlanul beleépíti munkájába saját személyiségét, álmait, vágyait, lelki sérüléseit, szexusát, azt, hogyan szeretné láttatni magát, s hogy belülről ki is ő valójában - egészítette ki a grafológus.

Neudl Erika példaként említette, hogy ha egy nő a fa ágaira gyümölcsöket rajzol, gyakran gyermek utáni vágyát fejezi ki vele. A fateszt értékelését csak képzett pszichológusok végezhetik - tette hozzá. Mivel a fa igen érdekes szimbólum, a művészek alkotásain keresztül kívánják azt bemutatni.

A kiállításon festményeken, grafikákon, textilábrázoláson túl Ruppert János márvány fája, Nagy Roland drótból készült, három méter magas, és három kisebb alkotása, Guba Ági virágkötő a térben kövekből, ágakból, gumókból, termésekből összerakott életfája, Török László fotóművész képei mellett Lobmayer Tamás kommunikáció szakos középiskolás alulnézetből fotografált fája tölti be a teret.

Neudl Erika reméli, hogy aki ezt a kiállítást látta, másképpen fog tekinteni a fákra.

A Lélekfák című tárlat megnyitóján fahéjas almalevessel kínálják a látogatókat. A kiállítás két hónapig lesz nyitva, a belépés ingyenes.

(MTI-Panoráma)

A közölt fotó csak illusztráció, a szerkesztő lelkiállapotát tükrözi.

Hozzászólás
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.