Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Lélekfák - Volvo szalon

2008.04.15

Lélekfák a Volvo Galériában
2006. április 3. 00:00

 

Zalka Szilvia
Lélekfák – pszichológia a művészet eszközével címmel rendhagyó kiállítás nyílt csütörtökön a WestEnd Office Centerben, a Volvo Galériában (Bp., VI. kerület, Váci út 1–3/C). Az ötletgazda: Neudl Erika, újságíró, grafológus, és a tárlatot megnyitó Agárdi Tamás, a Grafológiai Intézet elnöke elmondták, azért különösen misztikus feladat fákat ábrázolni, mert nem gondolnánk, de egy egyszerű ceruzarajzból is örömeinkre, sérelmeinkre, kreativitásunkra – egyszóval lelkületünkre következtethet a szakavatott szem.
Nagy kihívást jelentett a 13 művésznek a fa mint téma; de élő fától, a virágkötészeti vagy textilművészeti alkotásokon keresztül, fotón és festményen át a fémdrótokból tekert fákig érdekes megoldásokkal találkozhatunk. Az Impresszum – vizuális, kommunikációs magazin – által megvalósított tárlat még két hónapon keresztül látogatható.
A fák ábrázolói: Madár Eszter, Lobmayer Tamás, Korbely István, Guba Ágnes, Garay Nagy Norbert, Dankó Beatrix, Borbély Ferenc Gusztáv, Nagy Ramóna Helga, Nagy Roland, Németh Klára, Petri Katalin, Ruppert János, Török László.