Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


SZÓvonalak- egy különös könyv

2011.02.16

 

Megjelent!Megjelent!Megjelent!

 

cimlapinternetre.jpg

 mobilonfoto-old-version.jpg

 

konyvem-rubinban.jpg

 

 

                                                                                                                                                                                                    Könyvemet ajánlom, szeretettel:


                       szeretteimnek

                       szeretetteknek

                       szeretni vágyóknak

                       szeretőknek

                                  és a szerelemnek

 

különösen és kiemelten :

Presser Gábornak,

alkotói és emberi

példaképemnek

 

 

 Megjelent! megjelent! Megjelent Magyar Könyv  - karácsonyra - angol nyelvű betétekkel,  megvásárolható Hollandiában és Magyarországon, megrendelhető bárhonnan a világon!!

2 perce (na jó, 5 !) megjelent:                                                                                                                          

        Neudl Erika:

  SZÓvonalak    

  -        belefirlálós versvendégkönyv                                                        

        című könyve.

Mi az hogy SZÓvonalak? Most SZÓ vagy vonal? Mi az hogy belefirkálós?!? Egy vadi új könyvbe kell belefirkálni? Vagy akinek nincs ehhez szíve, az firkálhat postit-ekre is? És akinek van szive, az OKLEVELET kap?De miért is? Pszichológiai - tudományos - előszó az alkotásról?!? Mit jelent, hogy vendégkönyv, hogy akkor többen látogatják? Minden vers egy festmény? És kis képgaléria is? És ráadásul vers? Vagy most hogy?!? Vagy próza is, pár novella? Aki használja OKLEVELET kap, amely a könyvben található? Oklevél egy könyv olvasásáért?Nem egészen! MI az hogy „Grafirka sorozat”? Valami jön még?  Hogy  kell érteni, hogy ez egy művészeti társasjáték? Mit takar, hogy páratlan ajándékozási ötlet van benne? Nem csak művészeknek, sőt eleve nem azoknak? És angolul is olvasható jópár vers?? Végülis ez egyszerűen csak egy könyv-kalács pár mentális mazsolával? Hol kapható majd? Utánvét is, aki messzebb’, mint aki közelebb’?   :-))))

Most ez komoly?!? De mégis? Most akkor mi is ez a könyv?!?...     

  (Célegyenesben: Neudl Erika: SZÓvonalak  - Belefirkálós versvendégkönyv. 77 vers, pár novella, 10 vers angolul.  

Szóval ez lehet csak egy egyszerű könyv is, amit olvasgatnak!

Ám van egy különös találmányunk!:  Mielőtt odaadod az ajándékkönyvet  szerettednek, szerelmednek, történhet vele valami...A játékban részvevők OKLEVELET találnak a könyvben, amely a falra kerülhet.  Benyomásokat írnak az oldalakra – a használati utasitás szerint – végül egy különös, gazdag, „sosemvolt” könyvet kap a megajándékozni  vágyott személy. Mindez sokkal egyszerűbb, mint ahogy most hangzik, de annál izgalmasabb megmerítkezés csak vágj bele!

 Ne feledd: Neudl Erika : SZÓvonalak – belefirkálós versvendégkönyv)

 

 

A könyv megjelent:2 perce...(na jó! 5 )

megrendelhető a honlap útmutatásai alapján!

......................................

 

SZÓvonalak  könyvem:

 

Használati utasítás

 

tegy-ragyogova-cimkezve--jpg.jpg

 

obol-cimkezve-jpg.jpg

erintes-cimkezve--.jpg

mufajkeveredes-cimkezve-02.jpg


 

 

                                                             SZÓvonalak

Versvendégkönyv – rendhagyó ajándékozáshoz

 

Használati utasítás  :

Ön egy különleges, az eddig ismerttől eltérő ajándékozási lehetőséget – egy verseskötettel - valósíthat meg ezzel a könyvvel. Nézzen bele egy lehetőségbe, ha valami mást szeretne végre igazán adni, mint eddig, és tegye meg, ha belefér az ajándékozási szándékába, szokásaiba vagy annak megváltoztatásába, hogy az, verssel és az érzésekkel kapcsolatos legyen.

A könyv javallott használata a következő:

A megvásárolt kötet valamennyi versénél időzzön egy keveset, és a verseket olvasgatva, az első felmerült gondolatot melléfirkantva készítsen olyan spontán jegyzetet, amilyet csak akar! Teheti ezt egyenként is, hol a villamoson, hol a kertben, egyedül vagy együtt, pár különös órát kiszakítva az időből. Szabadon, könnyedén, tetszés szerint és keretek nélkül döntsön most, mindenkor engedve pillanatnyi hangulatának, benyomásának, érzéseinek, komolyságának, bolondozásának hisz azt most senki nem kéri számon majd. Írhat csak szavakat, mondatfoszlányokat is…ahogy jönnek, akár laza grammatikával, engedjen meg magának bármilyen szabadságot, úgyis annyi minden kötelező... Most szabad. Ön szabad.

2.  Ha ezzel megvan, adja oda a beleírt könyvet egy másik - esetleg más korú, érdeklődésű, nemű, nemzetiségű, de ez nem szabály – embernek, akit ugyanerre kér.

3. Ha két-három különálló jegyzet kunkorodik a könyvben egy-egy vers mellett, na ekkor kell ezt a benyomásokkal teli „vers-füzetet”, versvendégkönyvet odaajándékozni valakinek! Lehet, hogy már ehhez nem is lesz kedve, mert megtartaná? Ön is szeret gondolatokat gyűjtögetni örök kincsként, könyvjelző gondolatokat az élethez - tárgyak helyett?

4. Így az, aki kapta -  hiszen a kötet az övé lett – a verseket olvasgatva, játszhat tovább, de lehet csak olvasó is, aki lazán hanyatt dől, vagy éjjel felébredve így folytatja az éjszakai ajándék-időt vagy akár beül egy kád finom forró vízbe, és birtokba veszi az ajándékát. Azt, amely a barátok révén sajátos, új, izzó táncba kezd.

Két út legalább lehetséges:

Vagy megpróbálja nem elkülöníteni magát a többi kézírás jelentésétől, képzet-társításától, érzéseitől, befolyásától, belemagyarázásától, és beleolvad azokba, majd azzal együtt fogadja be. Vagy inkább megteremti a magáét?

 Annyiféle kommunikáció létezik: testbeszéd, a kacsintás, szóvonal, mocorgás,  kézszorítás, beleölelés egy vállgödörbe, simítás, ecsetvonal, dal, dob, sóhaj, cirógatás, elhallgatás, oda-pillantás, érintés, próza, vélemény, megérzés és a vers.

Ha nincs kedve összefirkálni a könyvet, használja a kis öntapadós füleket, postit-eket. Én ceruzával gyakran írok a könyveimbe, mert az enyémek és mér’ne használnám őket a felmerült gondolatim megőrzésére?!?

Ez – a melléfirkantás - is egy kommunikáció csak egy sajátos mezsgyén! Könnyen elképzelhető, hogy többet tud meg barátairól a versek újszerű fülszövegei alapján, mint eddig, vagy épp most tudja meg a lényeget?...és ezen hagyja magát elcsodálkozni vagy megdöbben, de akár értetlen is lehet. Szabad. Most ezt is szabad. Ön szabad.

Vagy kedve támad megszerkeszteni egy új ilyen ajándékot, hogy ön adja tovább?.. Hisz ilyet még sosem adott senkinek…

Így, váratlanul e könyv egyszeri kiadása hatalmas új életre kelhet, sorsa briliáns karriert futva be: legalább négyen olvassák, gyűrögetik, emelgetik, emlegetik, nyitogatják, imádják, becsmérlik, hajtják meg. Karrierje az is, hogy kíváncsivá tesz embereket.  Mindannyiszor darabonként újra színezik a kezek, a betűk,  új és új egyedi gondolattal az ajándékozás ívein. Kézről kézre adva saját árnyalatokkal, emlékekkel, szerelemmel, szűkölő hiánnyal, szókapcsolatokkal,  – ki mit hív be az életébe -  amely egyedi útvonalról, a könyv átbábozódásáról a szerző – legnagyobb bánatára  - majd mit sem tud.

Vagy mégis?!? 

Neurika@gmail.com

De jó is lenne…!

 

Neudl Erika

    

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.